Одеська активістка, яка бореться із забудовою Літнього театру, заявила про стеження

Автори:
Андрій Сухраков, Тетяна Безрук
Дата:

Одеська активістка екологічної організації «Зелений лист» Світлана Підпала заявила, що за нею стежать. Про це вона повідомила в соціальній мережі Facebook.

«За мною ведеться стеження... Поліція вже в курсі», — написала активістка.

У коментарі theБабелю Підпала повідомила, що стеження за собою повʼязує з участю в кампаніях, що направлені проти незаконих забудов.

«Це, безумовно, повʼязано з Літнім театром, тому що моя активність — як суспільна, так і журналістська, її суттєва частина повʼязана з ним. Це дуже велика робота. Мабуть, вона завдала багато неприємностей забудовнику», — говорить Світлана Підпала.

На початку квітня активістка вже повідомляла, що на її адресу надходять погрози від «титушок», повʼязаних з Одеською міською радою. 7 травня в Літньому театрі на Підпалу вилили відро брудноти.

Що сталося?

З березня 2019 року одеські активісти проводять толоки в Літньому театрі, розташованому на території одеського Міського саду, який місцева влада передала підприємству «Солінг» в оренду на 49 років.

За словами активістів, у зеленій зоні Літнього театру планують побудувати восьмиповерховий торгово-розважальний центр із підземною парковкою. Одесити проти такої забудови і почали висаджувати там дерева.

З початку травня на території Літнього театру зʼявилися «титушки», які не пускають туди активістів та перешкоджають фото- і відеозйомці на території.