Поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві журналістки Лайри Маккі

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Правоохоронці Північної Ірландії затримали чотирьох підозрюваних у вбивстві журналістки Лайри Маккі. Про це повідомляє Sky News.

«Дисидентська Республіканська група заявила, що це її члени скоїли вбивство. Після цього поліція затримала чотирох членів організації. Їм від 15 до 51 року. Їх допитують у справі про злочин під час провокацій у Лондондеррі», — йдеться в повідомленні.

У той же час детектив Джеймс Мерфі стверджує, що чоловіків затримали після обшуків у них вдома.

«Я хочу подякувати громадськості за широку підтримку, яку ми отримали на сьогоднішній день, зокрема понад 140 особам, які надали зображення, кадри й інші деталі через наш спеціальний громадський портал великих інцидентів. Я все ще хочу почути будь-яку людину, яка може розповісти що-небудь про цей інцидент», — зазначив він.

Що сталося?

18 квітня 29-річна журналістка Лайра Маккі була вбита пострілом у голову під час заворушень у місті Лондондеррі (Північна Ірландія). За інформацією журналістів, до злочину може бути причетне угруповання «Нова Ірландська республіканська армія», яке виступає за приєднання Північної Ірландії, яка зараз входить до складу Великої Британії, до республіки

  • Правоохоронці Північної Ірландії затримали двох осіб, яких підозрюють у вбивстві журналістки Лайри Маккі під час заворушень у місті Лондондеррі. Це хлопці 18 і 19 років. Незабаром їх відпустили, так і не висунувши звинувачень.
  • Неподалік від місця загибелі 29-річної журналістки Лайри Маккі 21 квітня зібралися сотні людей, щоб вшанувати памʼять дівчини, вбитої під час заворушень у місті Лондондеррі.