Голова Єврокомісії Юнкер: Було помилкою не втручатися в референдум про Brexit у Великій Британії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що його найбільшою помилкою на посаді було рішення зберігати мовчання, в той час як учасники кампанії Brexit говорили «брехню» перед референдумом у Великій Британії в 2016 році.

Про це він сказав на прес-конференції в Бельгії 7 травня, повідомляє Reuters .

«Було помилкою не втручатися, тому що ми були єдиними, хто б зміг зруйнувати брехню, яка поширювалася навколо. Я не мав рацію, коли мовчав у важливий момент», — сказав він.

Він шкодує, що уважно прислухався до тодішнього премʼєр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона, який попросив його не втручатися в кампанію референдуму, а потім пішов у відставку після результатів голосування.

На питання, чи вірить він тепер, що Британія може залишитися в ЄС, Юнкер сказав, що він відмовився від спроб угадувати наміри королівства. Він зазначив, що «ніхто не розуміє Англію, але всі розуміють англійську». Юнкер також повторив свій недавній коментар, де порівняв британський парламент із загадковим сфінксом стародавнього Єгипту.

«Або вони залишаться, або підуть», — сказав Юнкер.

  • Раніше голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, який у листопаді цього року залишає посаду, заявив, що європейці «втратили колективне лібідо», і порівняв відносини Євросоюзу та Великої Британії з «нареченою, яку систематично відкидають та ображають».