Премію проекту «Слідство. Інфо» витратили на квадрокоптери для армії

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Премію проекту журналістських розслідувань «Слідство. Інфо» витратили на купівлю квадрокоптерів для армії. Про це пише у Facebook співзасновниця проекту Анна Бабінець.

«Хороша новина. Премія »Слідства.Інфо», яку кілька років тому обіцяли витратити на потреби армії, нарешті дійшла до армії. Сьогодні отримали звіт від прекрасних «Повернись живим» про витрати — близько 270 тисяч гривень», — йдеться в повідомленні.

Журналістка розповіла, що для армії закупили пʼять квадрокоптерів, чотири комплекти аксесуарів до них та акумулятори. Із закупівлями та консультуванням «Слідству» допомагав засновник організації «Повернись живим» Віталій Дейнега.

«Віталію Дейнего, дякую за розуміння і роботу. Хай ці квадрокоптери наблизять закінчення війни!» — написала Бабінець.

Про яку премію йдеться?

Співзасновниця проекту журналістських розслідувань «Слідство. Інфо» Анна Бабінець на власній сторінці у Facebook розповіла, що команда отримала премію «Вільна преса Східної Європи-2015», грошовий приз якої склав €15 тис. Тоді ж керівник проекту Дмитро Гнап від імені команди публічно заявив, що ці гроші будуть витрачені на допомогу армії. Проте пізніше з’ясувалося, що премію перерахували на банківський рахунок Гнапа.

За словами Гнапа, €2 тис. справді передали на допомогу армії, €3 900 пішли на фінансування проекту і €9 100 досі перебувають на банківському рахунку кандидата в президенти.

У коментарі theБабелю Бабінець повідомила, що команда дійшла згоди про те, що ці кошти будуть переказані на рахунок «Слідства. Інфо».

«Ми погодили те, що він перерахує ці гроші сьогодні або завтра. Я думаю, що це станеться, скоріш за все, завтра, під ці гроші ми відкривали рахунок. Питання щодо повернення цих грошей, я так розумію, не стоїть, Дмитро погодився їх повернути», — повідомила Бабінець.