У Росії затримали ключового учасника замаху на журналіста Кашина, який стався ще в 2010 році

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Санкт-Петербурзі заарештували ключового учасника замаху на журналіста Олега Кашина, який відбувся в листопаді 2010 року. Як повідомляє «Фонтанка», 34-річний Вʼячеслав Борисов перебував у розшуку понад три роки за викрадення гендиректора «Заводу Ленінець» Олександра Горбунова.

За даними слідства, у 2015 році Борисов разом з колишнім начальником служби безпеки «Ленінця» Олександром Мєшковим із застосуванням тортур та наркотичних речовин вибили з Борисова зізнання в замаху на Кашина.

Організатором викрадення вважається Мєшков, який виділив на «операцію» близько 3 млн рублів, а Борисов отримав за участь 200 тис. рублів.

При чому тут Кашин?

Вʼячеслав Борисов раніше працював у службі безпеки Механічного заводу, що входить у структуру «Ленінця», разом із Данилом Веселовим та Михайлом Кавтаськіним, які також брали участь у побитті журналіста. На суді 2015 року Кашин упізнав усіх трьох і заявив, що вони за напад отримали 3,3 млн рублів.

Імовірно, мотивом розправи була помста за конфлікт з екс-губернатором Псковської області, а зараз сенатором і секретарем генради «Єдиної Росії» Андрієм Турчаком. Кашин неодноразово висловлювався на його адресу. Горбунов був тісно знайомий із Турчаком і міг «перейти йому дорогу».

Сам Кашин написав у Facebook, що саме Борисов бив його арматурою біля будинку на Пʼятницькій вулиці в Москві. Тоді журналіст отримав переломи різних ступенів. З лікарні він вийшов у грудні того самого року.