У Франції перед судом постануть екс-керівники France Telecom. Їх вважають причетними до самогубств 19 працівників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишні керівники телеком-оператора France Telecom (що в 2013 році став Orange) постали перед судом у Франції за звинуваченнями у причетності до самогубства 19 працівників компанії, пише The Guardian.

Йдеться про екс-президента компанії Дідьє Ломбарда, його заступника Луї-Пʼєра Венеса і колишнього директорова з персоналу Олівʼє Барберо. Їх звинувачують у створенні «атмосфери тривоги» серед персоналу, залякуванні та моральному пресингу.

Як пише видання, з квітня 2008 до червня 2010 в France Telecom сталися 18 самогубств і 13 спроб суїциду. Самогубства були спровоковані масовими скороченнями працівників з 2006 до 2010 року в межах реструктуризації після приватизації компанії. Зрештою компанія вирішила скоротити кількість працівників до 22 тисяч та перерозподілити 10 тисяч.

Пішовши у відставку в 2011 році, Ломбард визнав, що реструктуризація засмутила штат компанії, але заперечував, що це призвело до суїцидів.

Сама компанія спростувала звинувачення. У вересні адвокат Ломбарда назвав «абсурдним» те, що його клієнт постав перед судом. У разі засудження кожному з обвинувачених загрожує штраф у розмірі 15 тис. євро і до року тюремного увʼязнення.