НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання 93 млн грн «Укрзалізниці»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування у справі про розкрадання 93,28 млн грн коштів «Укрзалізниці». Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Восьми підозрюваним вже відкриті матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта та направленням його до суду.

Мова йде про голову правління — генерального директора виробника стрілочної продукції, першого заступника генерального директора виробника стрілочної продукції, засновника — директора фіктивної компанії-переможця торгів, директора компанії-посередника і трьох працівників «Центру забезпечення виробництва». Також матеріали відкриті заступнику керівника «Центру забезпечення виробництва», який є філією «Укрзалізниці», і помічнику народного депутата.

Слідство вважає, що підозрювані з грудня 2015 року по березень 2017 року закуповували за завищеними цінами стрілочну продукцію і таким чином привласнювали кошти.

У НАБУ зазначили, що до організації корупційної схеми може бути причетний народний депутат.

«Розслідування за цими фактами виділили в окреме кримінальне провадження, яке досі триває. Стосовно одного з народних депутатів, який, за даними слідства, є організатором корупційної схеми, підготовлено та направлено в органи прокуратури проект подання на зняття недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності», — йдеться у повідомленні.