Зеленський висловив співчуття у звʼязку з катастрофою літака в російському аеропорту «Шереметьєво»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Новообраний президент Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих у катастрофі в російському аеропорту «Шереметьєво». Про це він написав у Facebook.

«Життя — це найвища цінність. Про те, що його слід берегти, нам нагадують наші втрати на фронті, трагедії, подібні до терактів на Шрі-Ланці та аварії в «Шереметьєво". Загиблих не повернути. Ми співчуваємо близьким і пам’ятатимемо про тих, кого більше немає», — написав Зеленський.

Також новообраний президент згадав про українських полонених.

«А ще ми щодня думаємо про наших полонених. Вони живі. І є ті, в чиїх силах повернути їх до родин, ті, в чиїх силах не допустити трагедій», — зазначив він.

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво», незабаром після вильоту, здійснив екстрену посадку літак, який прямував з Москви до Мурманська. Екіпажу лайнера, на якому сталася пожежа, заледве вдалося його посадити і викинути рятувальні трапи. Попередньо, в авіакастрофі загинула 41 людина.
  • Як пишуть російські ЗМІ, попередньою причиною пожежі на літаку став удар об землю, внаслідок чого зламалася задня стійка шасі. Повідомляють, що при аварійній посадці літак тричі вдарився об злітно-посадкову смугу. Також наголошується, що лайнеру SSJ-100 довелося повернутися в «Шереметьєво», тому що в нього вдарила блискавка — через це на літаку тимчасово перестав працювати радіозвʼязок.
  • Слідчий комітет Росії назвав найімовірніші версії аварії літака Superjet у російському аеропорту «Шереметьєво» в Москві, де 5 травня загинула 41 людина.