Водій вантажівки з туристами, що на Прикарпатті впала в річку, був напідпитку

Автори:
Катерина Коваленко, Олена Козаченко
Дата:

У селі Красник на Івано-Франківщині вантажний автомобіль «ГАЗ-66», який перевозив кілька десятків туристів, впав у річку Чорний Черемош з висоти близько 40 м.

Рятувальники дістали з води тіла трьох людей, повідомила theБабелю речниця Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Світлана Бабушкіна. Ще одну людину шукають.

За її словами, трьох людей госпіталізували. Решті надають допомогу на місці.

За попередньою інформацією, серед пасажирів вантажівки були громадяни України та Білорусі.

Всього в вантажівці перебували 23 туристи та водій, повідомляє поліція Івано-Франківської області. Туристи збиралися сплавитися вниз по річці та їхали до місця призначення.

Водій вантажівки з туристами, яка впала у річку, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Про це з посиланням на результати медичної експертизи заявили у поліції області.

«Поліцейські встановили, що 47-річний водій автомобіля «ГАЗ-66» не справився з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку. Водій — мешканець одного із сіл Косівського району — керував у стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердила медична експертиза. Водій перебуває в стані шоку, обійшовся синцями», — йдеться в заяві поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб), покарання за якою передбачає увʼязнення від пʼяти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Водія автівки затримали у порядку ст. 208 КПК. Невдовзі йому оголосять підозру, а також суд обере запобіжний захід.

  • На шахті «Східкарбон» в окупованій частині Луганської області, де працюють російські рятувальники, знайдено тіло 14-го гірника. Про це заявив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.
  • У британському графстві Мерсісайд на поле для гольфу впав мотопараплан. Внаслідок аварії загинула одна людина.