Голова Нацради з телебачення Юрій Артеменко подав у відставку

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Голова Нацради з телебачення Юрій Артеменко подав у відставку

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко прийняв рішення про відставку. Про це йдеться на сайті відомства.

«Термін моїх повноважень як члена Національної ради завершується у липні. Проте сьогодні, за два місяці до його закінчення, я прийняв рішення подати у відставку й піти з посади. Причини дві. По-перше, проста людська втома — протягом 5 років у постійному стресі працювати щоденно, по 10—12 годин, інколи навіть без вихідних. По-друге, пропозиція, що надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу», — зазначив він.

За словами Артеменка, для інформаційного захисту України «була обмежена трансляція близько 80 телепрограм з держави-агресора».

«Натомість, за цей час народилося понад 50 наших рідних, українських супутникових телеканалів. Незважаючи на численні проблеми на лінії фронту, знайдена можливість видати 98 частот на лінії розмежування (до речі, за кількістю виданих частот саме Донецька область на сьогодні є лідером в Україні)», — підкреслив він.

Також Артеменко зазначив, що залишилася нереалізованою мрія про прийняття закону про аудіовізуальні послуги. Не було реалізовано фольклорне радіо, відкриття освітнього військово-патріотичного каналу і створення потужного моніторингового центру.

Уточнимо, що на сайті президента Петра Порошенка зʼявився відповідний указ №186/2019.