Нігерія вимагає від нафтових компаній $3,5 млрд через завдані збитки

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Федеративна Республіка Нігерія подала позов до Високого суду Лондона, вимагаючи від Royal Dutch Shell і Eni компенсації в розмірі $3,5 млрд. Ці компанії звинувачують у корупційній угоді, яка стосується одного з найбільших і водночас найменш розроблених родовищ в Африці, передає The Times.

«У тексті зазначається, що угода між компаніями та екс-міністром нафти Нігерії Дену Етете має ознаки корупційності. Зокрема, на офшорний рахунок чиновника було переведено $1,3 млрд, після чого компаніям надали ліцензію на розробку нафтових родовищ на шельфі Нігерії в блоці OPL 245», — йдеться в повідомленні.

Також у Нігерії уточнили, що в результаті дій корупціонера і компаній країна отримала лише близько $200 млн. При цьому реальна вартість родовищ у блоці OPL 245 становить $3,5 млрд.

  • Акціонерне товариство «Укртранснафта» (УТН) станом на 2 травня недоотримало 29 млн гривень (близько €1 млн) виручки через припинення з 25 квітня транзиту російської нафти в напрямку Словаччини, Чехії та Угорщини.
  • На кордон Білорусі нафтопроводом «Дружба» почала надходити чиста російська нафта. Транспортування продовжилося на «Мозирський нафтопереробний завод».