Місцеві вибори у Великобританії: партія Терези Мей втратила більше 1,3 тис. мандатів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Правляча у Великобританії Консервативна партія (торі) втратила за підсумками виборів до органів місцевого самоврядування понад 1,3 тис. депутатських мандатів. Про це повідомляє The Guardian.

«Чиста втрата консерваторами 1 тисячі 335 депутатських місць є їхньою найбільшою поразкою з тих пір, як Джон Мейджор був премʼєр-міністром. Розчарування в партії спровокувало відтік людей у таких традиційних для консерваторів районах, як Челмсфорд і Суррей-хіт», — йдеться в повідомленні.

Як відомо, за результатами виборів консерватори здобули перемогу тільки в 93 радах із 248.

При цьому члени британського парламенту продовжують стверджувати, що Терезі Мей слід піти у відставку, але голосувати за вотум недовіри до неї не поспішають.

  • Протягом кількох останніх місяців у столиці Великобританії Лондоні подешевшало житло. Як пише Bloomberg, це повʼязано з нестабільною ситуацією навколо виходу країни з Європейського Союзу.
  • Британський парламент схвалив закон, який дозволяє відкласти дату виходу королівства з Євросоюзу до 30 червня. Раніше премʼєр-міністр Тереза Мей просила ЄС подовжити нинішній крайній термін до 12 квітня. Саме тоді Великобританія мала автоматично залишити блок — зі схваленням британського парламенту або без нього.