НАБУ прийшло з обшуками до ДФС Львівської області. Розпочато розслідування

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Детективи Національного антикорупційного бюро і слідчі Держбюро розслідувань проводять обшуки за місцем роботи кількох посадових осіб з обласного управління ДФС у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці в Facebook.

«Слідчі дії санкціоновані і здійснюються в рамках розслідування фактів незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, а також незаконного виведення, за винагороду, безготівкових коштів з реального сектора економіки в готівку», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що обшуки почалися у пʼятницю ввечері, під процесуальним керівництвом прокурорів Генеральної прокуратури. Окрім ДФС, обшуки проводяться у низці компаній.

  • Державне бюро розслідувань проводить обшук у приміщенні Національного антикорупційного бюро. Обшук проводять на підставі ухвали Печерського районного суду міста Києва. Він повʼязаний зі справою про розкрадання в оборонному секторі і з імовірною причетністю до цього «таємного агента» Євгена Шевченка, який співпрацював із НАБУ без оплати.
  • Співробітники Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуками в офіс Національного агентства з питань розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Детектив НАБУ заявив, що бюро проводить обшуки в рамках розслідування кримінальної справи про рейдерство стосовно високопоставлених чиновників АРМА.