«Гра престолів» встановила світовий рекорд. Перша серія фінального сезону стала найпопулярнішою за кількістю переглядів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Перша серія фінального сезону серіалу «Гра престолів» встановила світовий рекорд. Вона стала найпопулярнішою за кількістю переглядів. Про це пише Deadline з посиланням на компанію Parrot Analytic.

Parrot Analytics, телевізійна аналітична фірма, що спеціалізується на вимірюванні попиту глобальної аудиторії та співпрацює з Книгою рекордів Гіннеса, планує графік попиту та офіційно заявляє про нього.

Методологія Parrot стверджує, що використовує глобальні виміри телевізійного попиту в реальному часі й не залежить від платформи. Guinness і Parrot склали графік світового попиту на всі серіальні премʼєри з квітня 2015 року до дня премʼєри 8-го сезону Game of Thrones 14 квітня.

Експерти оцінили інтерес глядачів усього світу до цього епізоду серед усіх споживачів медіапродукції в 25,46 одиниці. При цьому аналогічний показник для першої серії сьомого сезону склав 24,74 одиниці, що на 2,9% менше.

Найбільшу популярність епізод отримав у Сполучених Штатах, Великій Британії та Франції.

«Схоже, «Гра престолів» продовжить бити рекорди аж до фінального, безсумнівно, руйнівного епізоду», — зазначив головний редактор Книги рекордів Гіннеса Крейг Глендей.

Серіал «Гра престолів» уже не вперше встановлює рекорди — так, у 2015 році його найчастіше завантажували в інтернеті (у тому числі на піратських ресурсах), а в 2016 — його внесли до Книги рекордів як найбільш трансльований серіал (першу серію пʼятого сезону подивилися глядачі з 173 країн).