Ілон Маск заборгував банкам $507 млн, допомагаючи Tesla залучити капітал

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Генеральний директор американського виробника електромобілів Tesla Ілон Маск особисто винен $507 млн банкам Уолл-стріт, які беруть участь у продажах акцій та боргових зобовʼязань Tesla.

Про це стало відомо після того, як Tesla 2 травня вирішила залучити $2 млрд, випустивши нові акції та боргові зобовʼязання, пише Reuters. Зазначають, що сума кредиту Маска на $117 млн нижча, ніж була в 2017 році. Тоді його борг складав $624 млн.

Маск, якому належить 20% Tesla, роками брав особисті кредити в банках Уолл-стріт. Маск винен гроші трьом банкам: $213 млн для Goldman Sachs Group, $209 млн для Morgan Stanley і ще $85 млн для Bank of America Corp. Ці кредити підтримуються акціями Маска в Tesla, які наразі коштують близько $8 млрд. Якщо акції Tesla зменшаться, то, згідно із заявою компанії, Маск може бути змушений продати деякі з них згідно з умовами кредиту.

  • У січні Tesla вирішила скоротити штат на 7%, щоб компанія могла продавати седани Model 3 за більш низькою ціною.
  • Американський виробник електромобілів Tesla 12 квітня почав приймати замовлення в Китаї на більш дешеву версію свого електрокара Model 3. Компанія прагне збільшити продажі на найбільшому в світі ринку електромобілів.
  • У 2018 році американський мільярдер і керівник компанії-виробника електромобілів Tesla Ілон Маск пролетів на приватному літаку понад 150 тис. миль (понад 240 тис. км), або більше шести разів навколо Землі. Більшість таких поїздок підприємця оплатила сама Tesla, яка заборгувала мільярди доларів і звільнила тисячі працівників за останній рік.