На Шрі-Ланці другий тиждень поспіль скасовані усі католицькі служби. Побоюються нових терактів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Католицька церква на Шрі-Ланці другий поспіль тиждень не проводитиме богослужінь після інфомрації про можливі нові теракти, передає агентство Associated Press.

Архієпископ Коломбо кардинал Малколм Ранджит скасував недільні служби на цьому тижні. Він повідомив про передачу владою отриманої із-за кордону інформації про підготовку нових атак бойовиків «Ісламської держави».

У той же час лідери ісламської громади Шрі-Ланки закликали мусульман взяти участь у пʼятничній молитві. При цьому керівництво мусульманської громади Шрі-Ланки попросило владу про підвищені заходи безпеки.

Агентство зазначає, що підозрювані у звʼязках з терористами, які влаштували кілька терактів 21 квітня, досі не затримані. Крім цього, розвідслужби отримували інформацію, що бойовики можуть вчинити атаки проти міністрів уряду Шрі-Ланки.

  • У день католицького Великодня, 21 квітня, на Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів. Шість вибухів сталися в столиці Коломбо, у трьох церквах і в трьох готелях, ще два — в передмісті столиці. Усі атаки були спрямовані проти християн та іноземців.
  • 22 квітня у Коломбо пролунав девʼятий вибух. Він стався, коли поліція знешкоджувала бомбу біля церкви. Трохи раніше поліція повідомила, що на центральній автобусній станції Коломбо виявили 87 вибухових пристроїв.
  • Відповідальність за ці вісім вибухів, в результаті яких загинули понад 300 осіб та більш ніж 500 отримали поранення, взяла на себе «Ісламська держава».
  • Після вибухів на Шрі-Ланці президент країни Майтріпала Сірісена запровадив заборону на носіння одягу, який закриває обличчя.