ТІ Україна оприлюднила звіт-2018: 32 українські міста покращили свої показники прозорості й ухвалення закону «Про Вищий антикорупційний суд»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

«Трансперенсі Інтернешнл Україна» оприлюднила звіт за 2018 рік. Про це йдеться на сайті організації.

Ключові досягнення організації в минулому році: створення Антикорупційного суду — Верховна Рада ухвалила закони «Про Вищий антикорупційний суд» і «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Під час створення Антикорупційного суду відбувся громадський моніторинг 100 суддів, після якого було підготовлено список недоброчесних.

Державна аудиторська служба розпочала моніторинг закупівель у ProZorro за ризик-індикаторами. Розроблено Модуль аналітики медичних закупівель для аналізу закупівель лікарських засобів, а «ProZorro.Продажі» заробила для держави 7 млрд грн і запустила пілотний проект комерційних торгів, який дозволив приватним фірмам виставляти на аукціони свої активи.

Розроблені комплексні зміни до законодавства, що дозволять Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), більш ефективно здійснювати свої функції.

32 українські міста покращили свої показники прозорості протягом 2018 року завдяки співпраці Програми, активістів і міських рад — найвищий бал у рейтингу прозорості зріс з 59,7 бала (2017) до 86,9 (2018).