Річниця трагедії на Куликовому полі: в Одесі люди прийшли до Будинку профспілок вшанувати памʼять загиблих

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Одесі на честь пʼятої річниці трагедії на Куликовому полі, коли у 2014 році в Будинку профспілок згоріли люди, відбуваються акції памʼяті. Люди несуть до будівлі квіти та свічки.

Як повідомили в одеській поліції, вибухотехніки та кінологи завершили обстеження Куликова поля ще о восьмій ранку. На місці також чергують підрозділи Нацгвардії та медики. Разом з ними працює і Держслужба з надзвичайних ситуацій. Загалом задіяно близько 2,5 тисяч правоохоронців.

На прилеглих вулицях обмежено рух транспорту. Прикордонна служба контролює вʼїзд на територію області та країни в цілому. Вʼїзд у місто теж перебуває під посиленим контролем. Посилений режим триватиме до 21:00.

На території Куликова поля відкрито єдиний прохід без металевих рамок, проте замість них у правоохоронців є ручні металодетектори.

Гіманов Олександр / УНІАН

Гіманов Олександр / УНІАН

Вшанувати памʼять загиблих прийшли голова фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський, нардеп Михайло Добкін, лідер партії «Наші» Євгеній Мураєв, а також представники Української православної церкви Московського патріархату.

Гіманов Олександр / УНІАН

Гіманов Олександр / УНІАН

У поліції повідомляють, що біля Будинку профспілок обстановка спокійна, і зазначають, що готові адекватно реагувати на всі провокації.

  • 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові сутички між патріотично налаштованими громадянами, за підтримки ультрас «Металісту» та «Чорноморця», і проросійськими сепаратистами. Тоді на Олександрівському проспекті група озброєних невідомих з числа «антимайданівців» напала на марш «За єдину Україну», внаслідок чого був убитий один чоловік. Відзначимо, що «антимайданівці» стріляли з автоматичної зброї під прикриттям міліції. Після сутичок у місті епіцентр подій перемістився на Куликове поле, де було наметове містечко «Антимайдану» і куди втекли сепаратисти. Останні згодом сховалися у Будинку профспілок, де через пляшки із запальною сумішшю спалахнула пожежа. У Будинку профспілок загинули 48 осіб, понад 200 отримали поранення.