У Зеленського пояснили ситуацію з пентхаусом у Криму

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Дружина обраного президентом Володимира Зеленського Олена придбала нерухомість у Криму в квітні 2013 року, ще до його незаконної анексії. Про це повідомляє прес-служба Зеленського, передає «Радіо Свобода».

«Нерухомість була придбана за ринковою ціною. При цьому в Україні були сплачені всі обовʼязкові податки і збори. Після незаконної анексії Криму Росією сімʼя Зеленських ніколи не користувалася цією нерухомістю. Договір купівлі-продажу нотаріально був зареєстрований у Києві», — йдеться в повідомленні.

Також у Зеленського підкреслили, що користуватися нерухомістю планують лише після повернення окупованого Криму в Україну.

«Між тим, ця квартира була офіційно задекларована кандидатом у президенти Володимиром Зеленським у відповідності з чинним законодавством України. Сімʼя Зеленських має намір користуватися цією нерухомістю тільки після обовʼязкового повернення Криму в Україну», — підкреслено в повідомленні.

Що сталося?

Британське агентство новин Reuters опублікувало інформацію про те, що дружина Зеленського купила в 2013 році пентхаус у колишнього парламентаря Олександра Буряка за півціни.

Йдеться про нерухомість у ЖК «Імператор» у Лівадії, неподалік від знаменитого Лівадійського палацу. Вона коштувала Олені Зеленській майже $164 тис.