Вночі: поліція ідентифікувала стрілка в Північній Кароліні, військові Венесуели попросили притулку, а Google випустив святковий дудл

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Стрілянина в Північній Кароліні: винуватцем виявився студент

Стрілянину в університеті Північної Кароліни, через яку загинуло дві людини, влаштував 19-річний студент Трістан Террелл. Про це повідомляє департамент поліції Шарлотта на своїй сторінці в Twitter.

«Підозрюваним у стрілянині виявився молодий чоловік Трістан Ендрю Террелл (дата народження: 06.06.1996)», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що на даний момент він перебуває під вартою. Йому готуються оголосити звинувачення.

На даний момент залишається невідомим мотив нападу. У результаті інциденту, окрім двох людей, які загинули, ще четверо отримали поранення.

Google випустив святковий дудл на честь Свята Весни і Праці

У середу, 1 травня, американська корпорація Google випустила новий дудл на честь Міжнародного дня праці. Він розміщений на стартовій сторінці пошукової системи.

Так, Свято Весни і Праці відзначається в 66 країнах, серед яких є й Україна.

Його історія почалася ще 1 травня 1886 року. Цього дня розпочався страйк американських робітників, які вимагали 8-годинного робочого дня. Цей протест закінчився сутичкою з правоохоронцями, тому в США його також називають Днем загальнонаціональної боротьби за права робітників.

Вперше День міжнародної солідарності трудящих відзначили в 1890 році в Австро-Угорщині, Бельгії, Німеччині, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії, Франції, Швеції і деяких інших країнах.

Учасниці Pussy Riot отримали статус біженців у Швеції

Краснодарські художники Лузіне Джанян та Олексій Кнедляковський, які в минулі роки брали участь у протестних акціях панк-групи Pussy-Riot, отримали статус біженців з політичних мотивів у Швеції. Про це повідомляє DW.

Причиною звернення до Швеції стало те, що в 2016 році Кнедляковський прикріпив деревʼяний хрест до постаменту памʼятника Фелікса Дзержинського в Краснодарі в рамках акції під назвою «Новий чекіст». За це в січні 2017 року він отримав 15 діб арешту.

«Я дуже щаслива, що мої діти зможуть вирости в безпеці, особливо якщо врахувати, що зараз відбувається в Росії», — зазначила Джанян.

Військові Венесуели звернулися до посольства Бразилії в Каракасі. Просять притулку

Близько 25 представників Збройних сил Венесуели звернулися до посольства Бразилії в Каракасі в день протестів проти президента Ніколаса Мадуро з проханням надати їм притулок. Про це повідомляє France24.

Підкреслюється, що серед тих, хто звернувся, немає військових високого рангу. Навпаки, значна частина з них — рядові.

Трохи згодом стало відомо, що дипломатичне представництво схильне дати позитивну відповідь на їхнє прохання.

Суд схвалив угоду Ілона Маска і Tesla. Пости в Twitter тепер під контролем

Суд у Нью-Йорку схвалив угоду між винахідником та підприємцем Ілоном Маском і Комісією з цінних паперів та бірж США. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з документом, візіонер не зможе публікувати інформацію про фінансовий стан, плановані угоди, плани випуску продукції і операції з цінними паперами Tesla, поки не отримає схвалення юриста компанії.

Причиною розгляду став пост Маска у Twitter у серпні 2018 року, в якому він повідомив про наявність достатьної суми коштів для викупу акцій компанії. Але згодом відмовився від плану викупити цінні папери.