Світові знаменитості засуджують заклики бойкотувати «Євробачення-2019» у Тель-Авіві

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Письменник Стівен Фрай, співачка Шерон Осборн, художниця Марина Абрамович та інші знаменитості підписали листа і заявили про свою стійку позицію проти закликів бойкотувати конкурс «Євробачення-2019», який проходитиме в Ізраїлі. Про це пише The Guardian.

«Ми вважаємо, що заклики бойкотувати конкурс є образою як палестинців, так і ізраїльтян, які прагнуть до досягнення миру шляхом компромісу, обміну та взаємного визнання. Хоча у всіх нас можуть бути різні думки про ізраїльсько-палестинський конфлікт, ми всі згодні з тим, що бойкот — не вирішення », — йдеться у листі.

Цей лист підписала неприбуткова організація «Творче співтовариство заради миру», яка налічує понад 100 учасників. Серед яких — Джин Сіммонс з групи Kiss, комік Аль Мюррей, ведуча Рейчел Райлі, та інші.

«Члени індустрії розваг, які підписали цю заяву, разом з тисячами людей, які підтримали його створення, всі вірять у побудову мостів через музику та мистецтво як засіб досягнення більшого розуміння і миру в регіоні», — зазначив директор організації Арі Інгель.

Цей лист було створено у відповідь на широкомасштабні заклики понад 170 шведських музикантів і діячів культури бойкотувати «Євробачення-2019» в Тель-Авіві, аргументуючи це політикою влади країни. Діячі культури нагадали, що всього за кілька днів після перемоги Ізраїлю на «Євробаченні-2018» ізраїльська армія вбила 62 палестинці, які протестували в секторі Газа.

Зокрема, у січні Вівʼєн Вествуд, Пітер Габріель, Роджер Вотерс, Майк Лі, Джулі Крісті, Максин Пік, Керіл Черчілль і гурт «Вольф Аліс" підписали лист, який закликав ВВС скасувати висвітлення пісенного конкурсу.