Плата за заяви та дозволи на роботу у США. Трамп наказав посилити правила для прийому біженців

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп доручив чиновникам посилити правила прийому біженців, серед яких внесення плати за їхні заяви й отримання тимчасового дозволу на роботу, а також заборона на видачу таких дозволів тим, хто незаконно перетнув кордон. Про це пише The Guardian.

29 квітня Трамп підписав президентський меморандум, який зобовʼязав Департамент юстиції та Міністерство внутрішньої безпеки протягом 90 днів запровадити низку нових правил, що посилюють політику надання притулку біженцям. Мета документа полягає в тому, щоб забезпечити виконання процедур, повʼязаних із наданням притулку, та запобігти зловживанням під час цього процесу.

Ці кроки адміністрації Трампа спрямовані на те, щоб зупинити зростаючу кількість мігрантів, які перетинають південні кордони США та багато з яких потім шукають притулку у країні.

Однак, за словами колишньої чиновниці служби громадянства та іміграції США Вікторії Нільсен, навіть невелика плата може стати проблемою для багатьох біженців.

Також у меморандумі зазначено, що на розгляд заяв про надання притулку митна і прикордонна служби матимуть 180 днів з дня подачі.