Французькі суди за вісім місяців оштрафували 447 осіб за домагання на вулицях

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Франції за вісім місяців дії закону про заборону сексуальних домагань на вулиці суди оштрафували 447 осіб. Як повідомляє BBC, усім винним виписувалися штрафи в розмірі від €90 до €750 (22 206 грн).

Перший штраф виписали вже через місяць дії закону. Чоловіка оштрафували за те, що він ляснув дівчину та зробив непристойне зауваження.

За словами міністра з питань рівноправності Марлен Скіаппа, кількість штрафів доводить, що закон працює, і цієї цифри не варто соромитися.

При цьому вона зазначила, що цифра могла бути в рази вищою, але багато жінок відмовляються подавати скарги, оскільки не хочуть витрачати на це час.

Зазначимо, що в законі не прописано, якої статі має бути постраждала людина, але він був прийнятий після випадку з 22-річною студенткою Марі Лагерр. На одній з вулиць Парижа чоловік, який проходив повз дівчину, вигукнув непристойне зауваження, після чого Лагерр сказала йому «заткнутися». У відповідь чоловік кинув у неї попільничку, яка була на столі одного з літніх кафе, наздогнав її та вдарив у обличчя. Цей випадок викликав сильний резонанс у французькому суспільстві.