Поліція відновила розслідування вбивства соратника Маргарет Тетчер. Воно сталося в 1979 році

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Поліція відновила розслідування вбивства соратника Маргарет Тетчер. Воно сталося в 1979 році

Roger Jackson / Central Press / Hulton Archive / Getty Images

Поліція Великоі Британії відновила розслідування вбивства тіньового міністра у справах Північної Ірландії Ейрі Ніва, одного з найближчих соратників екс-премʼєра Маргарет Тетчер. Його автомобіль підірвали в 1979 році, передає Daily Mail.

«Скотленд-Ярд відновив розслідування вбивства в 1979 році Ейрі Ніва, близького друга Маргарет Тетчер, за 2 дні до річниці його смерті. Його машину підірвали бойовики Ірландської визвольної армії», — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці уточнили, що вирішили відновити розслідування цієї справи, коли знайшли нові докази, які ведуть до одного з британських солдатів. Його також підозрюють у подвійному вбивстві під час кривавих заворушень у Деррі, за 7 років до смерті Ніва.

  • Триметрову статую 71-го премʼєр-міністра Великої Британії Маргарет Тетчер встановлять в її рідному місті Грантем. Спочатку скульптура мала стояти на площі Парламенту в Лондоні, однак у 2018 році влада відмовилася від цієї ідеї через побоювання, що памʼятник «може стати мішенню для політично мотивованих вандалів».