Росія зняла економічні санкції з екс-мера Києва Черновецького та його сина

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Росія викреслила чотирьох українців зі списку людей, на яких накладені спеціальні економічні санкції. Серед цієї четвірки — колишній мер Києва Леонід Черновецький і його син Степан.

Санкції скасували також по відношенню до Володимира Локотка (колишній гендиректор «Нового каналу») і Володимира Крилова (директор «Луганського хімфармзаводу», екс-депутата Луганської міськради від «Партії регіонів» у 2006—2010 роках).

Відповідна постанова, підписана премʼєром Росії Дмитром Медвєдєвим, була опублікована на сайті Державної системи правової інформації.

Санкції передбачають блокування (заморожування) безготівкових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії. Також заборонено перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії.

  • Леонід Черновецький перебуває в розшуку з вересня 2017 року. Його звинувачують за статтею про зловживання владою. Сам Черновецький порадив Службі безпеки, яка оголосила його в розшук, «не шукати його там, де його немає».
  • Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) про введення санкцій щодо причетних до російської агресії проти України. Під обмеження потрапили майже 900 осіб.