Екс-керівник спецпідрозділу «Омега» свідчив у справі про розстріли на Майдані

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Колишній керівник спецпідрозділу «Омега» Анатолій Стрельченко свідчив у справі про розстріли на Майдані 20 лютого 2014 року. Про це повідомляє «5 канал».

Він виступав як свідок.

Стрельченко розповів, що на початку 12-ї 20 лютого він прибув на Інститутську. Разом із ним були 60 спецпризначенців, зокрема снайпери.

За його словами, він мав письмовий дозвіл на застосування вогнепальної зброї та наказ посилити охорону урядового кварталу, аби не допустити туди протестувальників.

Стрельченко координував свої дії з колишніми командиром роти «Беркут» Дмитром Садовником, який переховується від слідства в Росії, а також із Олегом Янішевським, який нині обвинувачений у масових вбивствах.

Утім, якщо під час досудового розслідування Стрельченко ідентифікував Янішевського на роздруківках із відео, то в судовій залі вже не впізнав його, начебто через погану якість.

Адвокат обвинувачених Стефан Решко вважає, що Стрельченко не підтвердив те, що на знімку — Янішевський. Натомість прокурор Яніс Сімонов вважає, що свідок, навпаки, надав достатньо інформації.