Теракти на Шрі-Ланці: загиблих виявилося менше на 100 осіб

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Чиновники Шрі-Ланки переглянули кількість загиблих від вибухів у Великодню неділю, пише Reuters.

Влада заявляє, що загиблих виявилося приблизно на 100 осіб менше. Це пояснюють тим, що частини тіл важко ідентифікувати. За словами заступника міністра оборони Рувана Війєвардене, новий офіційний показник склав 253 особи порівняно з попередніми даними про 359 загиблих. Він звинуватив морги в тому, що вони передали недостовірну інформацію.

Аніл Джансінгх, генеральний директор служби охорони здоровʼя Шрі-Ланки, сказав Reuters, що будь-яка цифра є приблизною: «Це може бути 250 або 260. Я не можу точно сказати. Є так багато частин тіл, і важко дати точну цифру».

Після низки вибухів у Великодню неділю 21 квітня в Шрі-Ланці у відставку подали міністр оборони Гемасірі Фернандо та глава поліції Пуджітх Джаясундару.

  • На Шрі-Ланці 21 квітня прогриміли вісім вибухів. Три з них сталися в католицьких церквах під час великодніх богослужінь, інші — у готелях. Обʼєктами атаки були християни. Серед загиблих щонайменше 35 іноземних громадян.
  • «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за напади після того, як офіційні особи Шрі-Ланки заявили, що вибухи терористів-смертників були помстою за напади на дві мечеті в Новій Зеландії в березні, де загинули 50 осіб.
  • Спецслужби Індії та США кілька разів попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти, а також передавали списки підозрюваних.
  • Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена заявив, що звільнить керівників усіх спецслужб країни, оскільки вони не змогли запобігти нападам. Він зазначив, що співробітники спецслужб отримали звіт про ймовірність нападу від розвідки іноземної держави, але не повідомили йому про це. «Були б вжиті відповідні заходи», — додав президент.