Зниження податків і децентралізація. Макрон представив свої пропозиції у відповідь на протести «жовтих жилетів»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Франції Емманюель Макрон виступив з пакетом ініціатив у відповідь на протести «жовтих жилетів», які тривають вже близько півроку. Про це пише Reuters.

Французький лідер має намір запропонувати зниження податку на прибуток. Це, на його думку, повинно бути профінансовано за рахунок закриття «лазівок» в оподаткуванні для великих компаній. Крім того, Макрон анонсував скорочення урядових витрат.

Зниження податку на прибуток обійдеться Франції у €5 млрд, вважає президент. «Ми повинні працювати більше, я вже говорив про це раніше. Франція працює набагато менше, ніж її сусіди. Нам потрібно провести справжню дискусію з цього питання », — сказав Макрон журналістам у залі Єлисейського палацу.

Крім того, Макрон анонсував індексацію мінімальних пенсій на рівень інфляції. Ці пропозиції Макрон має намір представити уряду влітку.

Президент Франції заявив, що хотів би більшої залученості французів у процес прийняття рішень. Тому він запропонує спростити правила проведення референдумів, а також передати частину функцій уряду владі на місцях.

  • У середині квітня Макрон підписав закон, який дасть правоохоронцям більше повноважень під час проведення демонстрацій у країні, зокрема в заходах запобігання заворушень.
  • На початку грудня минулого року Макрон оголосив у країні надзвичайний стан. Також для пенсіонерів, які отримують менше від €2 тис. на місяць, французький президент пообіцяв скасувати підвищення соціального податку. З січня 2019 року мінімальну зарплату підвищать на €100.