Нардеп Дейдей просить суд заборонити Гладковському виїжджати за кордон на постійне проживання

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Нардеп Дейдей просить суд заборонити Гладковському виїжджати за кордон на постійне проживання

Марків Михайло / УНІАН

Окружний суд міста Києва отримав позов від народного депутата Євгена Дейдея до СБУ та адміністрації Державної прикордонної служби з вимогою заборонити колишньому першому заступнику голови РНБО Олегу Гладковському виїжджати за кордон на постійне місце проживання.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Йдеться про обмеження на пʼять років.

Дейдей просить суд зобовʼязати СБУ заборонити Гладковському виїжджати за кордон на тривалий час, а прикордонну службу — не порушувати правила проїзду Гладковського через кордон на час обмеження.

Зараз суд вирішує, чи відкривати провадження в цій справі.

  • Державне бюро розслідувань провело обшук у приміщенні Національного антикорупційного бюро. Він повʼязаний зі справою про розкрадання в оборонному секторі та з імовірною причетністю до цього Євгена Шевченка, який співпрацював із НАБУ на безоплатній основі.
  • Журналісти видання Bihus.Info опублікували розслідування про махінації в оборонній сфері, де фігурують колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський та його син Ігор.
  • Згідно з розслідуванням, колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський отримав відкат $30 тис. за поставку деталей для ремонту в Україні літаків Національної гвардії Казахстану.