Порошенко ввів у дію рішення РНБО про збільшення грошового забезпечення прикордонників та СБУшників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про зміни до державного бюджету, які підвищують грошове забезпечення прикордонників, працівників СБУ та Управління державної охорони. Про це йдеться у відповідному указі.

Крім того, РНБО на засіданні у четвер затвердила пропозиції до Бюджетної декларації на 2020—2022 роки за статтями, пов’язаними з охороною національної безпеки та оборони України.

Міністерству фінансів доручено передбачити у Бюджетній декларації видатки на нацбезпеку та оборону в обсязі не менше за 5 відсотків від ВВП.

Кабміну серед іншого доручено забезпечити розвиток сектора безпеки та оборони відповідно до принципів і стандартів НАТО і ЄС; створити об’єднану систему логістики та удосконалити систему медичного забезпечення військ (сил).

Крім того, уряду доручено забезпечити розвиток озброєння, військової і спеціальної техніки; створити та освоїти виробництва озброєння, військової техніки, боєприпасів та продуктів спеціальної хімії, зокрема сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, у тому числі крилатих ракет).