Священик ПЦУ повідомив, що на окупованій Донеччині місцева влада відібрала храм для потреб Московського патріархату

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У селі Кузнецово-Михайлівка на окупованій частині Донецької області сільська рада конфіскувала храм і церковне майно Православної церкви України.

Про це повідомив керівник Донецької єпархії Православної церкви України владика Сергій (Сергій Горобцов) у Facebook.

«Зараз, коли цей храм відбудований, коли розписали кращі українські художники і реставратори стіни і надкупольні частини нашого храму, знайшлись злочинці, які просто вкрали святиню Донецької єпархії», — написав він.

Він пише, що до цього причетні спецслужби «МГБ ДНР».

За його словами, жителі району збирають підписи за те, щоб конфіскувати храмові споруди всіх українських парафій та передати їх до УПЦ Московського патріархату. Він також стверджує, що так само хочуть «відібрати» і єпархіальний Будинок милосердя.

  • Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив і передав українським військовим у зону проведення Операції обʼєднаних сил тисячу пасок, щоб привітати їх з Великоднем.
  • Папа Римський виступив з урочистою промовою на честь Великодня, у якій згадав і про Україну. У своїй промові він побажав миру і радості для жителів Східної України.
  • Православна церква України вперше відслужила літургію у супроводі сурдоперекладу. У ПЦУ це назвали «знаковою подією» і наголосили, що «слово Боже — для кожного». ПЦУ планує й надалі супроводжувати урочисті богослужіння в Михайлівському Золотоверхому соборі перекладом мовою жестів.