Український стрибун у воду Кваша оголосив про завершення карʼєри через проблеми зі здоровʼям

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Український стрибун у воду Кваша оголосив про завершення карʼєри через проблеми зі здоровʼям

Warren Little / Getty Images

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 зі стрибків у воду Ілля Кваша оголосив про завершення професійної карʼєри. Своє рішення він пояснив проблемами зі здоровʼям.

Про це повідомляє ТСН.

«Обставини склалися таким чином, що я фізично не міг виконувати те навантаження, яке було необхідним для досягнення високих результатів, а гарантій ніхто не давав [...]. Проблема у загальному стані. У мене ж була складна операція на лівій нирці. Відновлення давалося важко. Показники спочатку були на нормальному рівні, але чим більше я тренувався, тим гірше себе почував, і тут вже було не до жартів [...]. Важко далося рішення про закінчення карʼєри, але я вважаю, що вчинив правильно. Тому що ризикувати здоровʼям — це одне, а ризикувати вже нормальним життям — абсолютно інше», — сказав він.

Спортсмен також висловив жаль у звʼязку з тим, що не буде представляти країну на Олімпійських іграх у Токіо, які пройдуть у 2020 році.

За свою карʼєру 31-річний Кваша, окрім бронзи в Пекіні, завоював дві золоті та одну бронзову медалі на Чемпіонатах світу, а також девʼять золотих, пʼять срібних та дві бронзові нагороди на Чемпіонатах Європи.