Нардеп від БПП: Ідеологія оновленої партії Порошенка буде правого спрямування

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Ідеологія оновленої партії «Блок Петра Порошенка» буде правого спрямування, заявила нардеп від БПП, голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі «Громадського» .

«Щодо ідеологічної платформи, з якою ми будемо рухатися, відбудеться зустріч найближчим часом. І це має відбутися ще до з’їзду партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», і ми маємо зрозуміти це, щоб ще до з’їзду визначитись», — пояснила депутатка.

На уточнююче питання ведучого, якого спрямування буде партія — лівого, правого чи центристського, Южаніна відповіла «права».

  • 23 квітня президент Петро Порошенко провів закриту зустріч з нардепами від свого блоку та міністрами, що представляють БПП в уряді. На ній Порошенко визнав, що програв вибори через кадрову політику та проблеми з комунікацією, а також просив міністрів не подавати у відставку.
  • Крім того, президент розповів про намір перезапустити партію, а члени списку для участі у виборах будуть обиратися шляхом праймеріз. Сам зʼїзд БПП повинен відбутися після інавгурації Зеленського. За словами джерела theБабеля, Порошенко також виступив за похід на вибори широкою коаліцією. Він заявив, що під час перезапуску партії будуть переглянуті комунікація й організаційна структура.