Справа Гандзюк: екс-помічника депутата Павловського суд залишив під вартою

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Справа Гандзюк: екс-помічника депутата Павловського суд залишив під вартою

Олександр Синиця / УНІАН

Фігуранта у справі про напад на активістку Катерину Гандзюк Ігоря Павловського залишили під вартою. Рішення ухвалив Шевченківський райсуд Києва, повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

Він також підтвердив, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру органом досудового розслідування змінено підозру.

«Підозру змінено, виходячи зі здобутих доказів та наявних у слідства підстав», — зазначив він і додав, що перебіг слідства узгоджують з рідними та адвокатами загиблої.

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.
  • У листопаді 2018 року суд заарештував колишнього помічника депутата Верховної Ради Миколи Паламарчука (БПП) Ігоря Павловського у справі Гандзюк. Його вважають посередником між замовниками та організаторами злочину.
  • 24 квітня адвокат Мангера повідомив, що його підзахисному змінили підозру з замовлення вбивства на замовлення тяжких тілесних ушкоджень активістці Катерині Гандзюк.
  • П’ятеро підозрюваних у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк визнали свою провину і почали давати викривальні свідчення. Після цього їм змінили раніше повідомлену підозру на нову.