Поліція оголосила результати експертизи щодо травми призера «Ігор нескорених» Бєлобокова, якого ветерани підозрюють у брехні про бойове поранення

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Поліція Донеччини опублікувала результати експертизи стосовно того, як переможець «Ігор нескорених» Олександр Бєлобоков отримав травму.

Інформацію оприлюднили на прохання самого Бєлобокова через «поширення недостовірної інформації у ЗМІ щодо нього».

«Згідно з висновком експертизи, у чоловіка виявлено ряд тілесних ушкоджень, які утворилися від дії фрагменту вогнепального снаряду в результаті його вибуху. Враховуючи характер і локалізацію тілесних ушкоджень у потерпілого, вони могли утворитися за механізмом, вказаним ним під час опитування, а саме — при виконанні «сліпого мінування», — йдеться в повідомлення поліції.

  • У жовтні 2018 року в Сіднеї відбулися «Ігри нескорених». Із травмою передпліч за збірну України виступав маріупольський спортсмен Олександр Бєлобоков — він завоював дві медалі; у реєстрі учасників він значився як «ветеран ЗСУ».
  • Напередодні церемонії закриття Бєлобокова звинуватили в тому, що він не брав участі в бойових діях, а отримав травму в побуті. theБабель знайшов двох свідків, які бачили, як Бєлобоков травмував руки, відпочиваючи на маріупольському пляжі.
  • Сам Бєлобоков стверджує, що у травні 2014 року виконував секретне завдання під Маріуполем і отримав мінно-осколкове поранення. Його слова підтверджують дві людини — але винятково непублічно.