У США Верховний суд розгляне справи про дискримінацію ЛГБТ-спільноти на роботі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Верховний суд заслухає три справи про дискримінацію на роботі представників ЛГБТ-спільноти, повідомляє BBC.

Позивачі просять суд розширити закон про протидію дискримінації на робочому місці. До нього просять додати пункти про ЛГБТ.

Дві справи стосуються дискримінації гомосексуальних чоловіків Дональда Зарди та Геральда Бостока з боку їхнього керівництва на роботі. Третя справа — про порушення прав трансґендерної жінки Еймі Стівенс. Усі позивачі стверджують, що їх звільнили через приналежність до ЛГБТ-спільноти.

Суд має розглянути справи восени цього року.

  • Адміністрація президента США Дональда Трампа має намір розгорнути всесвітню кампанію, щоб викорінити криміналізацію гомосексуальності.
  • В американській Юті лікар Девід Метісон, який займався лікуванням «нетрадиційної сексуальної орієнтації», визнав себе геєм. Метісон є послідовником релігії мормонів, яка засуджує одностатеві відносини. Терапевт визнав, що міг завдати шкоди представникам ЛГБТ своєю терапією, і попросив у них вибачення.
  • У Нью-Йорку батькам дозволили вказувати у свідоцтві про народження третю стать. Розпорядження підписав мер Білл де Блазіо. Медична довідка для цього не потрібна.