Вночі: помер оскароносний продюсер Стів Голін, на Шрі-Ланці введено надзвичайний стан, а вбивці болгарської журналістки дали 30 років в’язниці

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: помер оскароносний продюсер Стів Голін, на Шрі-Ланці введено надзвичайний стан, а вбивці болгарської журналістки дали 30 років в’язниці

Christian Alminana / Getty Images

Помер продюсер Стів Голін

У Лос-Анджелесі (США) помер 64-річний голлівудський продюсер Стів Голін. Він довго боровся з раком. Голін відомий за такими фільмами і серіалами, як «Гра» (1997), «Вічне сяйво чистого розуму» (2004), «Вавилон» (2006), «Справжній детектив» (2014 року - ...), «Легенда Гʼю Гласса» (2015) та іншими. Він також отримав «Оскар» за кращий фільм за картину «У центрі уваги» (2015) про журналістське розслідування сексуальних домагань у католицькій церкві.

На Шрі-Ланці почав діяти надзвичайний стан

У ніч на 23 квітня на Шрі-Ланці почав діяти режим надзвичайного стану. Поліція та спеціальні служби країни отримали додаткові повноваження для охорони порядку після серії вибухів 21 квітня у церквах та готелях. Внаслідок цих терактів загинули 290 осіб і понад 500 отримали поранення

Вбивці болгарської журналістки Вікторії Маринової дали 30 років в’язниці

Суд у Болгарії засудив до 30 років позбавлення волі Северина Красимирова. Його визнали винним у зґвалтуванні та вбивстві телевізійної журналістки Вікторії Маринової. Судовий процес завершився 22 квітня в місті Русе на півночі Болгарії. Підсудний визнав себе винним у зґвалтуванні та вбивстві.

21-річний Северин Красимиров був затриманий у Німеччині за підозрою у вбивстві Вікторії Маринової. За даними слідства, він приїхав до Німеччини з болгарського міста Русе, де знайшли тіло журналістки.

Північна Корея підтвердила візит Кім Чен Ина у Росію

У КНДР повідомляють, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин найближчим часом відвідає Росію на запрошення президента РФ Володимира Путіна для переговорів. Проте офіційної інформації про місце та дату зустрічі очільників двох країн поки нема. Водночас російський «Коммерсантъ» пише, що саміт відбудеться в кампусі Далекосхідного федерального університету на острові Руський 25 квітня.

«Нова ІРА» взяла відповідальність за вбивство журналістки в Північній Ірландії

Організація «Нова Ірландська республіканська армія» («Нова ІРА») взяла на себе відповідальність за вбивство журналістки Лайри Маккі в місті Лондондеррі в Північній Ірландії. Відповідну заяву було надруковано у вівторок, 23 квітня, у виданні The Irish News. В організації стверджують, що журналістка «стояла поруч з ворожими силами» і приносять «повні і щирі» вибачення партнеру, сімʼї та друзям жінки.