У Шанхаї вибухнув електрокар Tesla. Компанія розслідує інцидент після публікації відео в Китаї

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У китайській соцмережі Weibo, схожій на Twitter, масово поширюється запис, на якому вибухає припаркований електрокар Model S американського виробника автомобілів Tesla. Компанія направила групу для вивчення відео, повідомляє Reuters .

На записі видно, як з машини починає йти дим, а через кілька секунд вона загоряється. Через це пошкоджено три автомобілі.

Агентство зазначає, що не змогло перевірити походження відео, яке, за словами користувачів Weibo, зняли у Шанхаї. За записом встановити причину вибуху відразу неможливо.

«Ми негайно відправили команду на місце, і ми допомагаємо місцевій владі, щоб встановити факти. З того, що ми знаємо зараз, ніхто не постраждав», — заявили в компанії 22 квітня.

Reuters зазначає, що з 2013 року було зареєстровано 14 випадків загоряння електрокарів Tesla, причому більшість інцидентів сталася після аварії. Автовиробник заявив, що ймовірність загоряння його електромобілів приблизно в 10 разів менша, ніж у машин з бензиновим двигуном. Інформація заснована на аналізі понад 500 тисяч автомобілів, які проїхали понад 10 мільярдів миль. Але у звіті не зазначено, чи охоплює статистика нещасні випадки.

  • Американський виробник електромобілів Tesla 12 квітня почав приймати замовлення в Китаї на більш дешеву версію свого електрокара Model 3. Компанія прагне збільшити продажі на найбільшому у світі ринку електромобілів.