Заворушення в Північній Ірландії, в яких загинула журналістка, могли бути зрежисовані для фільму MTV

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Заворушення в Північній Ірландії, в яких загинула журналістка, могли бути зрежисовані для фільму MTV

Lyra McKee / Facebook

Заворушення в місті Лондондеррі в Північній Ірландії, під час яких загинула журналістка Лайра Маккі, були зрежисовані. Про це пише The Guardian з посиланням на джерело серед так званих «республікаців-дисидентів», які влаштували безлад на вулицях міста.

За словами джерела, представники «Нової Ірландської республіканської армії» (New IRA) та їхні прихильники почали грати на камери, коли дізналися, що в місті знімають документальний фільм. Стрічку знімав актор і режисер-документаліст Реджі Йейтс для телеканалу MTV.

«Вони влаштували для нього все це. Все це було постановочно, все зрежисовано», — розповіло джерело.

За його словами, ірландські республіканці хотіли «вразити» знімальну команду, тому почали стріляти в бік поліції, внаслідок чого випадково потрапили в Лайру Маккі.

Представник MTV заперечує, що присутність знімальної команди могла вплинути на події, пише видання.

Поліцейський Джейсон Мерфі, який веде розслідування, заявив, що також не вважає ці факти повʼязаними.

Втім, поліція запросила відео, яке телеканал зняв під час події. MTV погодилося надати всі матеріали.

  • 18 квітня 29-річна журналістка Лайра Маккі була вбита пострілом у голову під час заворушень у північноірландському місті Лондондеррі. За інформацією журналістів, до злочину може бути причетне угруповання «Нова Ірландська республіканська армія», яка виступає за приєднання Північної Ірландії, що входить до складу Великої Британії, до Республіки Ірландія.
  • Правоохоронці Північної Ірландії затримали двох осіб, яких підозрюють у вбивстві журналістки Лайри Маккі під час заворушень у місті Лондондеррі. Це хлопці 18 і 19 років. Згодом їх звільнили, так і не предʼявивши звинувачень.
  • Неподалік місця вбивства 29-річної журналістки Лайри Маккі 21 квітня зібралися сотні людей, аби вшанувати памʼять дівчини, вбитої під час безладів у місті Лондондеррі.