У Шрі-Ланці встановили винних у вибухах. Їх вже затримали

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Влада Шрі-Ланки встановила винних у вибухах, які прогриміли в готелях і католицьких церквах, де відбувалися великодні богослужіння. Про це повідомляє The Straits Times.

«Просто зараз відділ кримінальних розслідувань поліції, поліція і збройні сили проводять розслідування. Ми вважаємо, що винні всі, хто був причетний до цього... терористичного інциденту. Вони будуть взяті під варту якомога швидше. Вони були встановлені», — зазначив міністр оборони країни Руван Віджевардене.

Також він уточнив, що терористів будуть переслідувати, хоч би «якого релігійного екстремізму вони були прихильниками».

«Ми вдамося до необхідних дій. Ми будемо переслідувати їх, хоч би якого релігійного екстремізму вони були прихильниками. Ми вживемо заходів проти них і найближчим часом не дозволимо їм діяти в цій країні», — підкреслив він.

У той же час міністр економічних реформ і державного розподілу Харша де Сільва уточнив, що у даній справі було затримано 7 осіб.

«7 чоловік під арештом після ранкових нападів, через які загинули щонайменше 160 людей, включаючи, можливо, близько 30 іноземців...», — підкреслив він.

  • Президент США Дональд Трамп «примножив» кількість загиблих в результаті теракту на Шрі-Ланці, який стався 21 квітня. Він написав у Twitter, що висловлює співчуття від імені Сполучених Штатів.
  • 21 квітня, у день католицького Великодня, в різних містах Шрі-Ланки майже одночасно відбулося шість вибухів. Вони пролунали в готелях і католицьких церквах, де тривали великодні богослужіння.
  • Через кілька годин у столиці Коломбо прогриміли ще два вибухи.
  • Пізніше кількість жертв від вибухів збільшилася до 207 людей.