Вночі: Порошенко обговорив з Помпео ситуацію з «Приватом», дебати транслювали сім російських каналів, а в США засудили відправника погроз сину Трампа

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: Порошенко обговорив з Помпео ситуацію з «Приватом», дебати транслювали сім російських каналів, а в США засудили відправника погроз сину Трампа

U.S. Department of State / Flickr

Порошенко обговорив із Помпео ситуацію з ПриватБанком

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з державним секретарем США Майком Помпео, яку він анонсував напередодні в студії «Суспільного». Політики обговорили питання ренаціоналізації ПриватБанку, йдеться на сайті президента.

«Співрозмовники обговорили загрози ренаціоналізації ПриватБанку і необхідність збереження макрофінансової стабільності України. Державний секретар США запевнив у тому, що Вашингтон і надалі залишатиметься пліч-о-пліч з Україною у справі відновлення її суверенітету і територіальної цілісності», — йдеться в повідомленні.

У той же час Помпео засудив бойовиків з Донбасу за блокування Великоднього перемирʼя.

Дебати на «Олімпійському» транслювали в Росії одразу сім каналів

Дебати кандидатів у президенти, які відбулися на НСК «Олімпійський», транслювали одразу сім телеканалів Російської Федерації. Про це «Детектору медіа» повідомив читач з Росії.

«Не тільки «Дождь» і «Настоящее время» транслюють дебати. «Мир 24» і РБК. А також «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24» перемикаються між трансляцією і дискусією в своїх програмах. У поясних версіях «Первого канала»: «Россия 1» и НТВ для Уралу йде звичайна сітка, коли політичне шоу завершилося», — зазначив він.

Відправнику погроз синові Дональда Трампа дали 5 років умовно

25-річного Деніела Фрізіело з Массачусетсу засудили до 5 років умовного терміну і року громадських робіт після того, як він у жовтні 2018 року відправив лист із підозрілим білим порошком синові президента США Дональду Трампу — молодшому. Про це повідомляє Fox News.

«Правоохоронці стверджують, що лист містив погрози у бік сина президента США: «Ви жахливий, жахливий чоловік. Я здивований, що твій батько дозволяє тобі виступати по телевізору. Ти сімейний ідіот. Ось чому люди ненавидять вас. Тому все, що ви отримуєте — заслужено», — йдеться в повідомленні.

Крім Дональда Трампа — молодшого, серед адресатів був інший син президента США — Ерік, а також актор Антоніо Сабато і сенатор від демократів Деббі Стабеноу.

Туреччина затримала шпигунів ОАЕ

Туреччина заарештувала двох чоловіків, які зізналися у шпигунстві для Обʼєднаних Арабських Еміратів. Один з них може бути причетний до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого турецького чиновника.

«Один з цих двох чоловіків прибув до Туреччини в жовтні 2018 року, через кілька днів після того, як Хашоггі був убитий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі», — зазначив він.

Також чиновник уточнив, що під час затримання шпигунів ОАЕ, спецслужби виявили зашифрований компʼютер у приміщенні, в якому мешкали чоловіки.

«Можливо, була спроба зібрати інформацію про арабів, у тому числі політичних дисидентів, які живуть у Туреччині. У нас є багато свідчень таємної діяльності цих людей на турецькій території», — уточнив він.

Євробаскет-2021: ФІБА підтвердила заявку України

Підрозділ Міжнародної федерації баскетболу ФІБА Європа назвала претендентів на проведення чемпіонату Європи серед жіночих команд у 2021 році. Серед них є і Україна, повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Так, всього зареєстровано 4 претенденти: Іспанія, Швеція, Франція і Україна.

«Жодна з країн не виявила бажання одноосібно проводити чемпіонат. Україна і Швеція з одного боку і Іспанія з Францією з іншого мають намір спільно проводити Євробаскет», — йдеться в повідомленні.

Найближчим часом співробітники ФІБА проведуть огляд арени та інфраструктури країн, які подали заявки, після чого оголосять своє рішення.