Порошенко: Справи про розстріли на Майдані в листопаді передадуть до Держбюро розслідувань

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Справи про розстріли під час Революції Гідності у листопаді передадуть до Державного бюро розслідувань. Про це сказав президент Петро Порошенко під час національних дебатів у студії Національної суспільної телерадіокомпанії.

«Хочу підкреслити, що з листопада Генпрокуратура взагалі позбавлена права проводити слідство. І уявіть собі, що через пʼять місяців справи будуть у будь-якому разі передані в ДБР, а ви кажете, що справа тільки досягла зеніту. Це неприйнятно — справи будуть у будь-якому разі передані в листопаді», — сказав президент.

Він додав, що «наполегливо» рекомендує завершити розслідування і передати ці справи до суду. При цьому він підкреслив, що не впливав на слідство.

«Я сильно не задоволений ходом, термінами розслідування справ Майдану... Я не збираюся схвалювати діяльність будь-якого департаменту Генеральної прокуратури або інших слідчих органів, коли після пʼяти років розслідування ми все ще практично не маємо людей за ґратами», — зазначив Порошенко. При цьому він допустив, що існують ризики того, що «зі зміною президента справи Майдану будуть знищені».