Громадянська мережа «Опора»: Людей на дебати звозять автобусами з різних областей України

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Громадянська мережа «Опора» заявила про те, що вони зафіксували випадки централізованого підвезення людей з регіонів на дебати, які відбудуться 19 квітня між Петром Порошенком та Володимиром Зеленським на НСК «Олімпійський». Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«На рівні Івано-Франківської області ми перевірили дві райдержадміністрації. Справді, точкою входу щодо транспортування виборців до столиці були посадові особи. Говорити про масовість поки що ми не можемо, тому що інформація дуже оперативно надходить. Ми вже бачимо по столиці, що прибувають люди з регіонів», — говорить аналітик громадянської мережі Олександр Клюжев.

Він зазначає, що під час перевірки, яку спостерігачі «Опори» могли провести на правах громадян, не вдалося зʼясувати джерела фінансування поїздок або плани залучити цих людей до підтримки того чи іншого кандидата. Проте в організації зауважують, що транспортування за кошти виборчих фондів не буде вважатися порушенням.

Голова правління «Опори» Ольга Айвазовська розповіла про свої спостереження. За її словами, біля готелю «Дніпро» в центрі Києва стоять автобуси з номерними знаками Запорізької області.

«З одного боку — нічого в цьому кримінального немає, якщо це: а) було проплачено з виборчого фонду кандидата, б) були залучені посадові особи, які не перебували в цей час на робочому місці або не зловживали службовими повноваженнями», — пояснила вона.

  • Національна поліція завершує підготовчі заходи щодо охорони громадської безпеки під час дебатів Володимира Зеленського та Петра Порошенка на НСК «Олімпійський».
  • Керівництво НСК «Олімпійський», де ввечері 19 квітня відбудуться дебати кандидатів у президенти Володимира Зеленського і Петра Порошенка, опублікувало правила поведінки на події.
  • У Києві навколо НСК «Олімпійський» 19 квітня, в день проведення дебатів між кандидатами в президенти Володимиром Зеленським та Петром Порошенком, перекриють дороги. Також на патрулювання вийде велика кількість правоохоронців.