Росія не погодилась на Великоднє перемирʼя на Донбасі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Тристороння контактна група (ТКГ) не домовилась про оголошення перемирʼя на Донбасі на період великодніх свят. Росія відмовилася підтримати ініціативу України та взяти відповідальність за дотримання тиші в Донбасі.

Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

«Шість годин тривала скайп-конференція ТКГ і групи з безпеки, на якій обговорювали ініціативу Великоднього перемирʼя. Безрезультатно», — повідомила вона.

Перемирʼя мало вступити в силу 19 квітня опівдні.

«Представник України в ТКГ Євген Марчук звинуватив у зриві домовленостей Росію і її президента Володимира Путіна, який не зацікавлений в деескалаціі та закінченні війни на Донбасі. Й немає жодного сигналу, щоб РФ готова була змінити позицію, навпаки, чекає послаблення України і все для цього робить», — наголосила віце-спікер парламенту.

  • Зустріч лідерів «Нормандської четвірки» (Німеччина, Франція, Україна, Росія) може відбутися в червні, повідомляв президент Петро Порошенко. Її можуть приурочити до святкування річниці висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії.