Нарада РНБО стосовно ПриватБанку: Мінфіну доручили оцінити ризики, а правоохоронцям — перевірити рішення суду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нарада РНБО стосовно ПриватБанку: Мінфіну доручили оцінити ризики, а правоохоронцям — перевірити рішення суду

Палінчак Михайло / УНІАН

Президент Петро Порошенко дав доручення низці органів виконавчої влади та правоохоронцям через рішення Окружного адмінсуду Києва про скасування націоналізації ПриватБанку. Про це Порошенко заявив під час наради.

Національному банку доручено укомплектувати всі відділення ПриватБанку готівкою та забезпечити їхню роботу. Міністерству фінансів доручено оцінити ризики виконання такого рішення. На думку Порошенка, це може привести до необхідності виплати Фондом гарантування вкладів понад 100 млрд гривень.

Міністерству юстиції Порошенко доручив забезпечити оцінку Вищою кваліфікаційною комісією суддів судів Окружного адмінсуду, який ухвалював це рішення. Також Порошенко заявив про необхідність повного перезавантаження складу суду. Генеральній прокуратурі та СБУ президент доручив надати правову оцінку рішенню суду про скасування націоналізації ПриватБанку.

  • 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва розглянув справу за позовом Коломойського до Національного банку, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
  • В результаті суд визнав протиправним рішення про націоналізацію ПриватБанку.
  • Порошенко вважає, що скасування рішення про націоналізацію ПриватБанку і повернення його попереднім власникам загрожує країні дефолтом і новою економічною кризою.