ДБР розслідує, чи отримував Ситник $500 тис. хабара від екстрадованого екс-нардепа Крючкова

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування через можливу корупцію директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Про це повідомляє речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

За її інформацією, ДБР зʼясовує, чи отримував Ситник хабар від колишнього народного депутата, керівника «Енергомережі» Дмитра Крючкова, якого затримало НАБУ після його екстрадиції в Україну.

Також ДБР розслідує, чи давав Крючков хабар Ситнику.

За словами Сарган, йдеться про «неправомірну вигоду в особливо великому розмірі». Точна сума невідома.

Кримінальне провадження розпочали 16 квітня.

17 квітня Дмитро Крючков у суді заявив, що Ситник отримував хабарі від «Енергомережі».

«Пан Ситник справді від нас отримував 0,5 млн доларів за сприяння в слідстві», — сказав Крючков на засіданні Соломʼянсього районного суду Києва.

  • 15 квітня Дмитра Крючкова екстрадували з Німеччини, після чого його затримало Національне антикорупційне бюро.
  • Екс-нардеп Дмитро Крючков — колишній голова правління ПрАТ «ХК «Енергомережа». Він є одним із фігурантів програми журналістських розслідувань «Схеми» про корупцію та виведення грошей зі сфери енергетики. У ньому також фігурують бізнесмени Григорій та Ігор Суркіси й Ігор Кононенко — близький друг та бізнес-партнер президента Петра Порошенка. Журналісти оприлюднили записи телефонних розмов з їхньою участю. Крім того, редакції програми «Схеми» Крючков письмово повідомив, що від усіх корупційних оборудок сторона Порошенка — Кононенка «отримувала від 50 до 75% прибутків від бізнесу, який був предметом домовленостей».