На КПП «Каланчак» російські прикордонники затримали кримськотатарського активіста Раїма Айвазова

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У ніч на 17 квітня під час перетину адміністративного кордону з тимчасово окупованим Кримом на російському КПП затримали кримськотатарського активіста Раїма Айвазова. З того часу його родичі не можуть встановити з ним звʼязок і зʼясувати, де його утримують. Про це пише у Facebook громадське обʼєднання «Кримська солідарність».

Житель мікрорайону Камʼянка Сімферопольського району, кримськотатарський активіст Раїм Айвазов останній раз виходив на звʼязок із дружиною о третій годині ночі.

За інформацією громадського обʼєднання, родичі затриманого зателефонували на гарячу лінію ФСБ і гарячу лінію прикордонної служби ФСБ. Співробітники прикордонної служби відмовились надати будь-яку інформацію та повідомили про те, що отримати будь-які дані про затриманого можна в Сімферополі у «Прикордонному управлінні ФСБ в Республіці Крим», на вулиці Федотова. Однак коли родичі активіста приїхали за вказаною адресою, там їм теж не надали жодної інформації. Рідні Айвазова зателефонували на гарячу лінію 102, щоб залишити заяву про викрадення людини на кордоні.

«На пошуки Раїма Айвазова до адмінкордону вирушають родичі та друзі. Український пункт пропуску «Каланчак» затриманий на російському пункті пропуску кримськотатарський активіст досі не перетнув. З моменту його затримання минуло 12 годин. Досі про місце його перебування нічого невідомо. Адвокат з родичами виїхав для звернення у правоохоронні органи Криму», — йдеться в повідомленні.

Відомо, що кримськотатарський активіст Раїм Айвазов займався організацією передач заарештованим у Криму політвʼязням, яких утримують в СІЗО в Ростові-на-Дону.