«60 тисяч осіб за добу». ЦВК укомплектувала всі дільничні виборчкоми

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Центральна виборча комісія заявила про повну комплектацію дільничних виборчих комісій (ДВК), повідомляє прес-служба ЦВК.

59 210 осіб залучені в ДВК за поданням голів окружних виборчих комісій. «Наголошуємо, вперше в історії українських виборів майже 60 тис. осіб були залучені саме окружними виборчими комісіями до роботи у складі дільничних виборчих комісій!» — сказано в повідомленні.

Крім них, згідно з повідомленням, за поданням кандидата в президенти Володимира Зеленського включено 195 026 членів комісій, за поданням Порошенка — 147 020 осіб.

Разом з тим у комісії підкреслили, що Центрвиборчком у таких випадках долає перешкоди там, де їх не повинно бути. «Зазначена ситуація, як і деякі попередні, наприклад, здійснення публічних закупівель, забезпечення тимчасової зміни місця голосування і т. д., є наслідком застарілості законодавства і має бути врегульовано відповідно на рівні закону», — наголосили в ЦВК.

  • 15 квітня ЦВК заявила, що в 33 зі 199 округів не укомплектовані дільничні виборчі комісії. Комісія закликала громадян долучатися до роботи ДВК.
  • На брак членів комісії звернули увагу і в команді Зеленського. На її думку, таким чином виникає загроза зриву виборів. Команда кандидата закликала своїх прихильників активно брати участь у формуванні комісій.