Конкурс на управління «Межигірʼям» продовжили до 17 травня. Управителя екс-резиденцією Януковича не можуть знайти вже півроку

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продовжило конкурс на управління резиденцією «Межигір’я». Про це йдеться на сайті агентства.

Компанії можуть подавати документи на конкурс управителя арештованими активами до 17 травня.

Це вже не вперше АРМА продовжує конкурс. Минулого разу Нацагенство давало додатковий час на початку березня — до 5 квітня. Учасниками тоді стали три компанії — ГО «НПУ «Межигірʼя», яке фактично керує резиденцією на сьогодні, ПП «Гаянський Геннадій Григорович» і ТОВ «Скомпані».

«Межигір’я» — це понад 140 гектарів землі, 90 будівель, зоопарк, кілька ставків і поле для гольфу. Колишню резиденцію президента-втікаа Януковича називають «музеєм корупції».

  • Майно резиденції «Межигірʼя» 13 липня 2015 року заарештував Печерський райсуд Києва. Київський апеляційний господарський суд 1 серпня 2017 року ухвалив рішення про визнання недійсними договорів, за якими «Межигірʼя» вивели в 2007 році з державної власності. 29 травня 2018 року Печерський райсуд передав резиденцію «Межигірʼя» в управління АРМА.
  • Уперше конкурс на управління резиденцією «Межигірʼя» Нацагентство оголосило в листопаді 2018 року. Тоді в умовах ішлося про те, що управитель має право на плату, а також на відшкодування необхідних витрат, які він понесе, керуючи активами. Проте керівник не може відчужувати активи, які він візьме в управління.