У Генпрокуратурі спростували інформацію про підготовку замаху на Зеленського

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Група людей, яку затримали ввечері 15 квітня поблизу Києва, не готувала замах на кандидата в президенти Володимира Зеленського. Про це повідомила речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

«Затримання відбувалося в лісі, поруч із дорогою, яка веде до села Іванковичі. З огляду на те, що багатьом ЗМІ відомо, що саме в Іванковичах проживає сім’я кандидата в президенти України В. Зеленського, окремі засоби масової інформації через допис одного з народних депутатів помилково почали трактувати дану подію як можливий замах на нього», — написала вона у Facebook.

За інформацією Сарган, троє озброєних людей готували замах «на відомого кримінального авторитета», а не на Зеленського. Особа замовника поки невідома.

Зараз вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Увечері 15 квітня народний депутат Антон Геращенко повідомив, що під Києвом поліція затримала групу людей, які готували вбивство. Він зазначив, що це сталося неподалік від будинку кандидата в президенти Володимира Зеленського.

  • Через великий недобір людей в дільничних комісіях у Києві та шести регіонах України: Дніпропетровській, Одеській, Луганській, Кіровоградській, Житомирській та Чернігівській областях — існує загроза зриву виборів. Про це повідомляє команда кандидата у президенти Володимира Зеленського в соціальних мережах.
  • 14 квітня, на НСК «Олімпійський» о 14:00 пройшли «дебати» між кандидатами в президенти — Петром Порошенком і Володимиром Зеленським. Уперше в історії України дебати запланували не в телевізійній студії, а на стадіоні, куди могли потрапити всі охочі. Володимир Зеленський на стадіон не зʼявився. Петро Порошенко виступив на сцені стадіону, а потім провів прес-конференцію.
  • Букмекери підвищили ставки на Зеленського перед другим туром виборів. Букмекерська компанія ElectraWorks Limited (Гібралтар), що працює під брендом bwin, приймає ставки на його перемогу на рівні 1,2 до 1, на перемогу Петра Порошенка — 4 до 1, тоді як тиждень тому вони становили відповідно 1,3 до 1 і 3,3 до 1.